OPGELET: SLECHTS 13 TESTKITS BESCHIKBAAR DEZE MAAND

Test hier je grondwater of putwater
De grondwatertest en putwatertest door een onafhankelijk labo
Grondwater en/of putwater is perfect te gebruiken voor huishoudelijk gebruik, mits het op de juiste manier gefilterd wordt. Want er kunnen wel wat schadelijke stoffen inzitten.

Doe daarom deze watertest, zodat je zeker weet dat je geen gevaar loopt. Omdat de staalname belangrijk is, komt één van onze techniekers na afspraak langs om het staal op een correcte manier te nemen.

Daarna sturen wij dit staal naar een onafhankelijk labo, die de test uitvoert.
 Prijs all-in. We respeceren je privacy. Jouw gegevens worden niet gedeeld.

Woon je In Limburg? Contacteer ons even - vóór je de test bestelt - 
op info@waterdoctor.be of 0475 519 993.  
Geurloos, helder water
Regenwater komt uit de lucht, terecht op het dak van je gebouw. Soms is dit een hellend dak, soms een plat dak, al dan niet voorzien van groenvoorziening. Het water wordt vervolgens verzameld in een put. 
Grondwater wordt opgepompt via een geboorde put. Het voordeel van deze 2 soorten water is dat ze kunnen ingezet worden voor het grootverbruik van je woning. Denk maar aan toilet, besproeien van de tuin, wassen van de auto, ... 

Maar er kunnen ook nadelen zijn...


Bruine vlekken op sanitair

Bruine vlekken op sanitair
Wat je veel ziet bij het gebruik van grondwater, zijn bruine vlekken op sanitair. En als je ook je wasmachine aansluit op grondwater, dan kunnen er ook bruine vlekken op je kledij komen. En dat is vervelend.

Dat kan een indicatie zijn dat er ijzer in het water zit. Nu, om te weten welke filtering het best zou werken, moeten we eerst weten hoeveel ijzer er juist in het water zit. Vandaar dat een test absoluut noodzakelijk is. Je kan maar filteren als je weet wat je moet filteren.


Bruine vlekken op het terras

Bruine vlekken op het terras
Je tuin besproeien vergt veel water. Als je hiervoor grondwater of putwater kan gebruiken, dan bespaar je dus veel uit per jaar. Ook kan je grondwater onbeperkt inzetten, zelfs bij lange droogte.

Maar het plezier van grondwater te gebruiken, gaat al snel voorbij als je achteraf merkt dat er een bruine aanslag op je natuurstenen terras achterblijft. En die is niet gemakkelijk te verwijderen.

Voorkomen is beter dan genezen, met filtering.


De geur van rotte eieren

de geur van rotte eieren
In huizen waar grondwater of putwater gebruikt wordt, kan er een geur hangen van rotte eieren, zwavel of ijzer. Wat de oorzaak is kunnen we al snel bepalen door onze ervaring, maar om te weten welke filtering je juist nodig hebt, heb je de exacte waarden nodig.

Met deze filtertest weet je exact wat je probleem is. De test is onafhankelijk opgesteld door een extern, erkend labo. Als we weten wat de juiste waarden zijn, kan het water gefilterd worden, waardoor de geur verdwijnt.


Kalkaanslag op je kranen, wasmachine

kalkaanslag op je kranen, wasmachine
Ook in grondwater kan er kalk zitten, zoals bij leidingwater. Je kan de kalk meten door een aparte test te doen, maar dan weet je natuurlijk maar een deel van het verhaal. Met leidingwater weet je in Vlaanderen dat het water geschikt is voor huishoudelijk gebruik. Dit is bij grondwater of putwater absoluut niet het geval.

Daarom raden we altijd aan om hier een uitgebreide test te laten doen, die een volledig verslag geeft, zodat je weet welke problemen er zijn.

Het gebruik van grondwater of regenwater kan veel besparen op de waterfactuur. Maar er zijn ook nadelen aan. 
En deze kan je in kaart brengen met deze watertest. 

Het kan ook anders, wat is de volgende stap?

1. Bestel de test

De eerste stap is de test bestellen. Dat kan je doen door hieronder op de knop te klikken.

2. Staalafname

Om zeker te zijn dat we de correcte staalafname hebben, maakt één van onze techniekers een afspraak met jou, om zelf het staal te komen nemen. Dit staal sturen wij op onze beurt op naar een onafhankelijk, erkend labo, dat het water analyseert voor ons.

3. Het resultaat

Als we het verslag terug binnenkrijgen van het labo, bezorgen we het terug aan jou. De test geeft heel eenvoudig weer wat binnen tolerantie is, en wat niet. Zo zie je onmiddellijk waar het probleem zich situeert.
De test is echt supercompleet!  
De analyse bevat onder andere volgende waarden: pH, nitraten, nitrieten, ammonium, fluoride, chloriden, sulfaten, hardheid, calcium, magnesium, natrium, orthofosfaat, ijzer, mangaan, koper, zink, .... enzoverder
NB: heb je vragen over het gebruik van grondwater? Wil je meer weten over deze test? 
Onze helpdesk staat klaar om je te helpen.

Voor wie is deze test?

Als zaakvoerder van Waterdoctor, durf ik ons levensmodel herdenken.
Uiteindelijk hebben we inderdaad wel geleerd om water te gebruiken van het leidingnet, maar ondertussen zijn er al mooie alternatieven. Grondwater, putwater, opvang van een groendak, dit zijn alternatieve vormen die ons helpen om de inkoop van water via het net te laten dalen.
Ook zijn er veel mensen die geen leidingnet hebben, en volledig aangewezen zijn op deze alternatieve vorm.

En ik ben er een voorstander van, absoluut. De factuur van het leidingwater gaat alleen maar naar omhoog. Als je het kan beperken, waarom niet?

Maar het idee van: we gaan een grondwaterput boren en voila, het water is onmiddellijk te gebruiken, daar zou ik toch wat voorzichtiger mee zijn. Je ziet immers niet alle gevaren die dit soort water met zich meebrengt. En we hebben maar één leven, en één gezondheid.

Daarom wil ik echt wel vragen om deze test te doen. Of je het nu door ons laat filteren, of door een ander, maakt niet uit, maar denk aan je gezondheid. En alles begint met de staalafname. Dit gebeurt best door techniekers die er alle dagen mee bezig zijn. Zodat de analyse correct kan gebeuren. Deze analyse gebeurt in een onafhankelijk labo, die erin specialiseerd zijn.

Dus wil je grondwater of putwater gebruiken, laat het dan zeker eerst eens testen.

Yves Lagage, zaakvoerder van Waterdoctor.be
Wat een goede service, keurig zoals afgesproken op tijd, netjes en snel, vriendelijke servicetechnieker Chris!
Aan te bevelen voor iedereen die de luxe van een betaalbare, goede, onderhoudsvriendelijke waterontharder wenst binnen een beperkt budget. Ik sleur al 7 jaar geen flessen water meer, ik drink van de kraan!
Yves D, Brugge
Zeer tevreden van de professionaliteit en service van Waterdoctor! We hadden verschillende partijen over de vloer gehad alvorens we met Waterdoctor in zee gingen. Zij waren uiteindelijk de enige die effectief de waarde van ons water gemeten hebben om zo een correcte oplossing te kunnen neerzetten
Koen P, Sint-Niklaas
De persoonlijke aanpak, duidelijke communicatie, correct nakomen van afspraken, kennis van zaken, liefde voor het vak en ruimte om vragen te stellen zijn sterke troeven van Yves en zijn collega's die vertrouwen geven, de plaatsing van de waterverzachter is netjes en verzorgd gebeurd.
Wij genieten nu van water dat niet meer naar chloor ruikt door een extra filter en van zacht water.
Echt aan te raden!
Aniek DP
Waterdoctor: referenties over gans België, hierdoor ook wekelijks in jouw buurt.
Copyright © 2020 WaterDoctor | Hola Projects BV - Westkaai 25 - 8900 Ieper
All Rights Reserved.
This site is not a part of the Facebook website or Facebook Inc. Additionally, This site is
NOT endorsed by Facebook in any way. FACEBOOK is a trademark of FACEBOOK, Inc.
DISCLAIMER: Results may not be typical nor expected for every person. The sales figures stated in any capacity are my personal sales figures or results from students who have joined our further education. *Individual results will vary. No results are guaranteed with the help of our training and systems. I am not implying that you'll duplicate them or any results. Please understand that I have worked very hard to achieve any results and you can't assume you will get the same results. Individual results will vary greatly according to effort, determination, hard work, available budget and ability to follow directions. As a result there are those who will not earn any money at all with our products and services. If you are not willing to accept that, then please do NOT get any of our information, products or services.